Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o viziune personala. In 2000, compania Arduini a facut un salt inovator in comparatie cu structura anterioara. Ferma Arduini creste si, dobandind experiente noi, se dezvolta si inoveaza, continuand pe calea evolutiva deja urmarita de bunicul Gabriele cu 60 de ani mai devreme. Recoltare manuala a strugurilor Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara. Recioto se obtine prin selectia precisa a strugurilor, care se lasa sa se usuce timp de cel putin 4 luni. In prima saptamana a lunii ianuarie struguri se preseaza fara desciorchinare. Timp de macerare: 20 de zile (din care 10 macerare la rece), cu presare manuala. Fermentarea la temperatura controlata iar imbatranirea 10 luni in butoaie si restul de timp in sticla. Culoare: rosu-rubin intens. Buchet: fructat. Gust: pe palat: moale si echilibrat, cu note de cirese. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri gastronomice: este un vin dulce, excelent pentru deserturi.
